0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.504.105,41 Opbrengst Roparun 2020

Sabine (77) bedankt haar man en mantelzorger in door Roparun gefinancierde inloophuis

11-11-2019 om 11:35 uur

Mantelzorger zijn is niet altijd even makkelijk. Voor een langere tijd voor een dierbare met kanker zorgen is mooi, maar vergt ook nogal wat van je. Zie het maar eens te combineren met werk, de zorg voor je kinderen en hobby’s. Wij ondersteunen de inloophuizen van IPSO drie jaar lang met een totaalbedrag van 2 miljoen euro zodat zij steun kunnen bieden aan mantelzorgers, mensen met kanker en hun familieleden.

Voor de Dag van de Mantelzorger (gisteren) maakte IPSO (in samenwerking met kanker.nl) een video over de met uitgezaaide borstkanker gediagnosticeerde Sabine (77). In deze video bedankt Sabine haar man (tevens mantelzorger) voor alle zorg en steun. Dit doet zij in Parkhuys Almere, een ‘Roparun inloophuis’. Naast de extra huishoudelijke taken die hij voor zijn rekening neemt, is hij haar ook van steun bij afspraken in het ziekenhuis¬† ,,Mijn man is er altijd bij als we een afspraak bij de oncoloog hebben. Twee horen meer dan een.” In een boekje maakt haar man altijd aantekeningen van de gesprekken.

Inloophuizen

De inloophuizen van IPSO bieden psychosociale oncologische zorg. Deze zorg richt zich niet op de medische kant, maar juist op de kwaliteit van leven. Wat dat inhoudt, is voor iedereen anders. De een heeft behoefte aan ontspanning en afleiding, de ander is op zoek naar antwoorden op vragen rondom zingeving. Daarom leveren inloophuizen behoeftegerichte zorg.

Zowel mensen met kanker als hun naasten en mantelzorgers kunnen in een inloophuis terecht voor een kop koffie, hun verhaal te doen, deel te nemen aan ontspannende of creatieve activiteiten of in contact te komen met lotgenoten. Ook worden er regelmatig thema- en voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Een bezoek aan een inloophuis is gratis.

 

 

 

 

 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden