Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

217 Teams
35 Doelen
€363.733,15 Roparun 2022 opbrengsten

Roparun brengt patiënten Reinier de Graaf ziekenhuis in beweging

08-08-2019 om 11:54 uur

Patiënten helpen om snel na een operatie of behandeling weer te lopen. Dat is het idee achter de Mobilyzer, een combinatie tussen een infuuspaal en een rollator. Het Reinier de Graaf ziekenhuis is dankzij een donatie van de Roparun sinds kort in het bezit van elf van deze hulpmiddelen.

De afdeling Fysiotherapie zet de Mobilyzer in om patiënten in beweging te krijgen. Fysiotherapeut Wim van den Bos: “Veel van hen kunnen na een operatie of behandeling in principe vrij snel weer lopen, maar dit wordt moeilijk gemaakt door de draden van de medische apparatuur die ze meedragen. Denk aan een infuus, sondevoeding, wonddrain, katheter, maaghevel  of een zuurstoffles. Patiënten kunnen dit allemaal aan de Mobilyzer bevestigen, iets wat bij een gewone infuuspaal niet mogelijk is. Daardoor gaan ze eerder en meer lopen. Heel belangrijk, want dat bevordert het herstel na een operatie.”

De patiënten die gebruikmaken van de Mobilyzer zijn er heel tevreden over: “Ik kan meer en gemakkelijker lopen”, aldus een oudere patiënte. “Ik hoef minder op mijn voeten te letten. Met alleen een infuuspaal heb ik de hulp van een zuster nodig om naar het toilet te gaan, nu kan ik dat zelf.” Een andere patiënte bevestigt het gemak van de Mobilyzer: “Het is veel stabieler dan met een infuuspaal. Daar kun je je maar met één hand aan vast houden. Dit apparaat geeft houvast.”

Stichting Roparun schenkt het Reinier de Graaf ziekenhuis 11 Mobilyzers (met een totale waarde van 10.000 euro).

Tekst en foto: Communicatie Reinier de Graaf ziekenhuis

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden