Tijd tot de start van Roparun 2024

De Roparun vindt plaats van 18 tot en met 20 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2023 statistieken

212 Teams
49 Doelen
€2.688.044,21 Roparun 2023 opbrengsten

Team Hollander overhandigt koppelbed aan Hospice Bardo

12-07-2019 om 09:19 uur

In de laatste dagen letterlijk dicht bij elkaar kunnen zijn

Teamleden van Hospice Bardo ontvingen uit de opbrengst van de  Roparun een koppelbed. Dit bed zorgt ervoor dat een éénpersoons hoog/laag zorgbed in een handomdraai kan worden veranderd in een volwaardig tweepersoonsbed.

“Een langgekoesterde wens van het zorgteam is uitgekomen nu we het koppelbed aan onze gasten kunnen aanbieden. En er is al dankbaar gebruik van gemaakt door een patiënte en haar echtgenoot.”, aldus Martine Zandberg, verpleegkundige en zorgcoördinator in het hospice.

Karin de Geus-Stokkel, zorgvrijwilliger bij Bardo en deelnemer aan de Roparun met Team Hollander: “Toen duidelijk werd tijdens een informatieavond van Roparun voor deelnemers dat van de opbrengst onder meer koppelbedden gedoneerd zouden worden, dacht ik meteen aan ons hospice. Eerder die dag tijdens mijn dienst als zorgvrijwilliger in het hospice had ik nog gezien dat een naaste dicht tegen een patiënt aan was gekropen in bed om maar zo dicht mogelijk bij elkaar te kunnen zijn, en hoezeer het behelpen was in een zorgbed met zijn tweeën. Daarom vind ik het een heel groot geschenk dat dit bed via stichting Roparun mogelijk is gemaakt.” Roparun-team Hollander zette zich samen met het Netwerk Palliatieve Zorg regio Amstelland en Meerlanden in om via Roparun een koppelbed aan te kunnen schaffen voor het hospice.

Dicht bij elkaar
Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Het is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen heel dicht samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.

Over Bardo
Bardo biedt zorg en ondersteuning in de laatste fase van het leven. In het hospice en thuis. Daarnaast ontwikkelt en deelt Bardo actief haar kennis en kunde over palliatieve zorg. In het hospice in het centrum van Hoofddorp bevinden zich tien ruime patiëntenkamers. Deze zijn elk voorzien van een eigen keukentje, badkamer en buiten. Ook heeft het hospice een stilteruimte en een gezamenlijke woonkamer met een uitgestrekt uitzicht.

Op de foto zien we een aantal leden van Roparunteam Hollander, vrijwilliger van de Roparunorganisatie en medewerkers van Netwerk Palliatieve Zorg Amstelland & Meerlanden en Bardo poseren rondom het koppelbed in het hospice (foto: Kees van der Veer).

© 2023 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden