0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.384.587,35 Opbrengst Roparun 2020

Na het orgel de samba

10-06-2019 om 15:31 uur

Meteen nadat in de Laurenskerk de tonen van het orgel waren weggestorven, bracht de Braziliaanse percussieband Batala de aanwezigen op de Binnenrotte waaronder de Rotterdamse locoburgemeester Bert Wijbenga – aanwezig om samen met Wiljan Vloet de officiële opening te verrichten – licht aan het swingen.

Ze stonden onder zes letters. Zes letters die al vanaf Hamburg, Parijs of Almelo in de hoofden van de ruim 8.000 deelnemers zitten. F.I.N.I.S.H. Team 145 Vrienden van Flakkee had de eer het eerste team van de editie 2019  te zijn dat ‘door het lint mocht gaan’. Zij waren om 19.30 gestart in Parijs en moesten in Rotterdam wachten tot de finish open ging. Op zaterdagavond had het team in Herfelingen nog laten weten dat zij op een schema zaten dat hen al op maandagochtend 09.15 uur bij de eindstreep zou brengen. “Misschien kunnen we dan nog helpen om de dranghekken neer te zetten”, was hun behulpzame commentaar toen.

Weerstand tegen ellendige dingen

Vóór de glorieuze binnenkomst van Team 145 had Bert Wijbenga Roparun al volop geprezen. “Ik ben zo enorm trots op Roparun. Al die mensen die met elkaar het avontuur beleven, die al zo lang aan het lopen en fietsen zijn op weg naar de mooiste stad van het land en zelfs van Europa. Teams van vrienden, bedrijven en ook van de Rotterdamse politiek, die het gewoon drie dagen met elkaar hebben uitgehouden.”

Hij roemde de mensen die “razend hun best hebben gedaan” om euro’s in te zamelen ”omdat er ook nog nare dingen in het leven zijn. Roparun is stilstaan bij ziekte in een geest van sport, teambuilding, muziek en beleving, als weerstand tegen ellendige dingen in het leven”.

Punaises

Wijbenga zag de in Steenbergen op de weg gestrooide punaises als een poging om de finish van Roparun uit Rotterdam weg te kapen. “Ik heb inmiddels contact gehad met burgemeester Aboutaleb en we gaan tot de bodem uitzoeken welke gemeente dat geweest is”.

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden