Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

297 Teams
42 Doelen
€490.705,91 Roparun 2021 opbrengsten

Halve Roparun van start!

09-06-2019 om 17:33 uur

Voor het eerst in de 28-jarige geschiedenis van de Roparun, is er deze editie op de route vanuit Hamburg ook deel te nemen aan een halve Roparun. Twee teams (Team 362, Veluws College Cortenbosch, en 367 HH Johan de Witt) hebben de primeur. Zij leggen een afstand van ongeveer 235 kilometer af. De start was even na 17.00 in het Schelfhorstpark in Almelo. “Het is geweldig dat wij als gemeente dit evenement mogen huisvesten. Het is een van de manieren om onze blijk van betrokkenheid bij de strijd tegen kanker te tonen,” benadrukt burgemeester Arjen Gerritsen. Die ook zag dat out-wethouder Irene ten Seldam meefietst en sportwethouder Arjen Maathuis meeloopt vanaf de groene startlocatie. Na de start in Almelo vervolgen de teams dezelfde route als de teams die vanuit Hamburg zijn gestart.

Harrie Drost is teamcaptain van team Veluws College Cortenbosch. Hij deed als een van de weinigen in het team al meerdere malen mee. “Wij zijn een groep collega’s van een VMBO-onderwijsinstelling. Docenten, conciĆ«rge, administratief medewerkster. Ikzelf als schoolpedagoog. Leuk om met hen dit avontuur aan te gaan. Vooral omdat het voor het gros hun eerste keer wordt. Ik hoop ze te besmetten met het Roparun-virus. Wie weet voor sommigen volgend jaar een hele. Dit is voor de nieuwelingen wel echt een uitkomst. Het is meer te overzien en zo krijgen ze toch die ervaring. Ze weten nu nog niet wat ze onderweg allemaal tegen gaan komen. Maar ik weet zeker dat iedereen ervan gaat genieten. Ik kijk vooral uit naar de doorkomst in mijn woonplaats Zutphen.”

Het andere deelnemende team is toevalligerwijs ook een scholengemeenschap. Directeur Anne Segeren van HH Johan de Witt is teamcaptain en liep eerder al eens met een ander team de route Parijs-Rotterdam. “De hele Roparun is voor ons gewoon teveel. Teveel organisatie, te grote afstand. Dit is een hartstikke goed alternatief. Je blijft in Nederland, hoeft minder slaaplocaties te regelen. En je beleeft het toch, doordat je het parcours van de route vanuit Hamburg volgt. Wat het nog extra leuk maakt, is dat m’n woonplaats Wageningen precies halverwege ligt. Daar overnachten we op weg naar Rotterdam.”

HH Johan de Witt denkt er over na om volgend jaar de halve Roparun in hun LO-onderwijsprogramma op te nemen. “Wij vragen de leerlingen dan om de deelname eraan te organiseren. Van begin tot eind. Van het vinden van sponsors, regelen van een slaapplek tot en met het misschien wel zelf meelopen en -fietsen. We hopen daarmee andere scholen uit te dagen, een voorbeeldrol te vervullen.”

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden