0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.474.130,12 Opbrengst Roparun 2020

Doorkomst Daniel den Hoed, een lach en een traan

10-06-2019 om 14:54 uur

De doorkomst bij het familiehuis Daniel den Hoed is een bijzonder beladen voor velen. Voor deelnemers, maar ook voor supporters. Elf jaar was zij er kind aan huis, Kim Turenhout. Zij staat langs de route met een bloemetje en een kaartje met een door haar dochter bedacht gedichtje.

“Het is een editie met een lach en een traan. Het is een feestelijke dag, een prachtig evenement. Maar wij zijn in december na een strijd van elf jaar tegen kanker ook onze echtgenoot en vader kwijtgeraakt. Elk jaar zat hij hier in zijn stoeltje de deelnemers aan te moedigen. Want door hen heeft hij de beste zorg kunnen krijgen. Hier in het Familiehuis kunnen verblijven en de best mogelijke behandeling gekregen. Wij zijn ons daar heel bewust van en iedereen zo dankbaar,” vertelt Kim dapper.

Dochter Lot is besmet geraakt met het Roparun-virus en moeder Kim heeft Ronald op zijn sterfbed beloofd een keer mee te gaan doen. “Het is de eerste editie voor ons zonder hem. Dat is zwaar, moeilijk, maar tegelijk is het zo mooi om al die mensen zich in te zien zetten voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Ik durf te stellen dat Ronald zonder Roparun nooit de kwaliteit van leven had gehad als dat hij nu heeft mogen ervaren.”

De tientallen toeschouwers langs de kant klappen hun handen stuk voor de helden die voorbij komen. Op deze plek komen het evenement en het goede doel wel heel dichtbij elkaar.

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden