Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 in cijfers

De run op het leven

278 Teams
0 Doelen
€11.465,44 Opbrengst Roparun 2021

‘De run op het leven’

24-06-2019 om 10:09 uur

Een aantal dagen na de Roparun, wanneer de muziek nog in de hoofden naklinkt en iedereen langzaam de draad van het ‘normale’ leven weer oppakt, kijkt Team NS Techniek op een fantastische Roparun 2019. Tijdens het weekend werd het team gevolgd tijdens hun eerste Roparun. Voor hen was de Roparun “een rollercoaster van emoties. Van euforie tot en met verdriet.”

Een aai

Gerold Draai was fietser van het team tijdens de 28e editie van de Roparun. “Ondanks dat ons team uit collega’s bestaat, wil dat niet zeggen dat je elkaar goed kent. Als ik alleen naar ons team kijk, vind ik het fantastisch dat de “organisatorische of hiërarchische gereserveerdheid”, zoals ze soms bewust of onbewust aanwezig kan zijn op het werk, in zo’n weekend totaal niet bestaat. Echt een gevoel van kameraadschap.” Het zal hem altijd bij blijven hoe iedereen zo ondersteunend is tijdens de run. Een high-five van een optredende zangeres, een aai over de arm van een teamgenoot. “Ik liep een keer tijdens het fietsen mentaal helemaal leeg.” Dat kleine gebaar deed Gerold goed. “Nog bedankt, Ilse!”

Spandoek

Marin Ligteringen was een van de lopers van NS Techniek. Een van haar mooiste momenten was tijdens een van de wissels in Frankrijk. “Iedereen stond mijn naam stond te roepen, en mijn man en kids waren speciaal voor mij uit Nederland gekomen. Dat geeft je vleugels!” Gerard Koning onderstreept dat moment. “Heel mooi om te zien dat haar kinderen met spandoek naar Frankrijk zijn gereisd om haar te onthalen.”

Lastig

Gerard is chauffeur tijdens de run en had zo zijn eigen moeilijke momenten. “Het snijden van de uienringen voor de hamburgers was nauwelijks te doen na zo weinig te hebben geslapen.” Lastige momenten zijn er voldoende tijdens de Roparun, ervaarde ook teamcaptain Luuk Kessels. Die lastige momenten zijn niet per se emotioneel of komen door vermoeidheid, maar kunnen van heel praktische aard zijn: “Een van de campers had een defect, waardoor er twee slaapplaatsen wegvielen en mensen op massagetafels probeerden wat slaap te pakken.”

Energie

Tijdens de run waren twee momenten voor het hele team absolute hoogtepunten. Luuk: “Bertry was een enorm feest en we beide NS teams (NS Techniek en NS Internationaal, red.) opwachten en aanmoedigden.” Daarnaast klinkt ook Zele. Het feest wat de bewoners van Zele samen met de Roparunners vierden, gaf hen warmte. “Bijzonder om te zien hoe na zo’n doorkomst de energie bij de lopers en fietsers weer helemaal terugkwam, ondanks dat ze helemaal uitgeput waren.”

Onvergetelijk

De combinatie van fysieke en mentale uitdagingen heeft het team van collega’s op de proef gesteld. Ondanks het slaaptekort heeft dit volgens teamcaptain Luuk tot verbroedering geleid. De teamcaptain is tevreden: “Ik ben zo enorm trots op ons team dat we in de eerste editie van deelname door NS techniek deze prestatie hebben kunnen wegzetten en samen met al die andere teams, de organisatie en alle supporters langs de route er zo’n geweldig evenement van hebben kunnen maken en weer een mooi bedrag bijeen hebben kunnen brengen voor palliatieve zorg voor diegene die (in)direct met kanker te maken krijgen. Een onvergetelijke ervaring zijn we allemaal rijker.”

 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden