Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€2.031.058,77 Opbrengst Roparun 2020

De eerste kilometers in Hamburg

08-06-2019 om 17:45 uur

Intussen zijn veel van de teams onderweg vanuit Hamburg en dat is goed merkbaar langs de route.

Het is een aantal uur geleden sinds de start van de 28e Roparun en dat betekent dat de meeste teams onderweg zijn. Langs de route kom je geregeld een loper tegen onder begeleiding van twee fietsers. In deze eerste etappe hebben de meeste een volle innerlijke batterij en dat is goed te merken aan de reactie wanneer je ze een hart onder de riem steekt. Iedereen is enthousiast en zit vol goede moed.

Her en der staat er een lopersbusje of camper langs de weg waar lopers elkaar afwisselen. Dit verloopt altijd heel soepel en gaat over het algemeen vrij snel zodat iedereen weer de route kan vervolgen. Ook kom je plekken tegen waar teams al een klein “kamp” hebben opgebouwd, zoals bij Ahrensmoor-Ost. Dit is een plek waar de voertuigen van de teams zich weer mogen samenvoegen met de lopers en fietser. Dit noemt men een Run-Bike-Run locatie en tevens voor teams een uitgelezen kans om van loper te wisselen. Het is mooi te zien dat alle voertuigen staan opgesteld bij een lokale boer aan de rand van een dorpje waarvan je het aantal straten op één hand kunt tellen.

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden