0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.384.587,35 Opbrengst Roparun 2020

Maarten van der Weijden zwemt ook voor Roparun-project

21-06-2019 om 12:28 uur

Maarten van der Weijden zwemt dit weekend ook voor een project van Roparun. Eén van de projecten die hij met zijn elf-steden-zwemtocht ondersteunt is het door Roparun ingediende project van koppelbedden. Zo is er in zijn ‘monstertocht’ naast diverse onderzoeksprojecten ook ruimte voor een project in de palliatieve zorg.

Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Met een koppelbed maak je van een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is juist nabijheid belangrijker dan ooit. Het koppelbed sluit zo naadloos aan bij de doelstelling van Roparun om waar mogelijk extra kwaliteit van leven te bieden aan patiënten met kanker en hun naasten. Het motto van Roparun is ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Roparun heeft zich ten doel gesteld dit jaar vijfhonderd koppelbedden mogelijk te maken in Nederlandse en Belgische zorginstellingen en hospices.

Wiljan Vloet, directeur van Roparun, is blij dat Maarten van der Weijden ook zwemt voor de palliatieve zorg: “Onderzoek is natuurlijk enorm belangrijk. Maar feit is dat mensen kanker kunnen krijgen en dan erg veel behoefte hebben aan voorzieningen die hun ziektedagen – die mogelijk hun laatste dagen zijn – waar mogelijk wat lichter kunnen maken. Daar draagt Roparun al 28 jaar aan bij. We zijn erg blij dat Maarten binnen zijn zwemtocht onderzoek én palliatieve zorg bij elkaar brengt.”

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden