Tijd tot de start van Roparun 2022

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekend, 4-6 juni 2022

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

175 Teams
108 Doelen
€2.030.030,00 Roparun 2021 opbrengsten

Marten de Roon nieuwe ambassadeur Roparun

17-05-2019 om 11:02 uur

Marten de Roon, speler van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal, is de nieuwe ambassadeur van Roparun. Roparun-directeur Wiljan Vloet: “We zijn blij dat we Marten aan het ambassadeursteam mogen toevoegen. Het is fantastisch dat hij zijn bekendheid wil inzetten om ons evenement meer publiciteit te geven.”. Hoe denkt Marten over zijn ambassadeursschap?

“Ik heb er heel veel zin in om mensen te ontmoeten en hun verhalen over de Roparun te horen. Voor mij is het boeiend om in een andere wereld terecht te komen, misschien zelfs wel buiten mijn comfortzone, dan die van het voetbal en de kleedkamer. Voetbal gaat om plezier en soms ook om de centjes, maar dat kan allemaal niet op tegen het verhaal van de Roparun.”

“Ik wist in de verte wel iets Roparun, van het lopen tussen Parijs en Rotterdam. Maar ik kende de achtergronden niet en had eerlijk gezegd ook geen idee hoe het precies in elkaar zit en dat het zó groot is. Maar ik vind Roparun wel heel goed bij mij passen. Natuurlijk geldt dat voor de sportieve kant, maar ook dat zoveel mensen zich inzetten om goed te doen voor een ander spreekt me enorm aan. Ik ben er echt trots op dat ik me nu ambassadeur van Roparun mag noemen.”

“Als mensen me vragen waar ik vandaan kom, zeg ik altijd ‘Rotterdam’. In die zin ben ik wel een jongen van Rotterdam. Ik heb gespeeld in de jeugd van Feyenoord en later bij Sparta. Ik ben net als mijn vader hier opgegroeid en als ik onder vrienden ben hoor je ook nog wel een Rotterdams accent. Ook daarom pas ik wel bij Roparun. Maar Roparun verdient het om veel bekender te worden, ook buiten de regio Rotterdam. Er doen superveel teams mee en ook de doelen zijn in heel het land te vinden. Daar wil ik graag iets aan bijdragen. Mijn eerste verplichting ligt nu bij Atalanta Bergamo, waar ik werk. Maar we gaan echt op zoek naar momenten waar ik als ambassadeur bij kan zijn. En als ik er niet fysiek bij kan zijn, dan maar op een andere manier. Als ik maar kan laten zien dat ik Roparun steun. Ik wil er ook graag snel een keer bij zijn om zelf het gevoel bij Roparun te krijgen, wat deelnemers natuurlijk al lang kennen.”

“Ik mag heel gelukkig zijn dat ik in mijn directe omgeving nog maar weinig gevallen van kanker heb meegemaakt. Je hoort er natuurlijk heel veel over, dus daar mag ik echt blij mee zijn. Het is erg mooi dat we als Roparunners samen iets kunnen doen om kwaliteit van leven toe te voegen voor mensen die er wel mee geconfronteerd worden of te helpen hun laatste wens te vervullen. Natuurlijk moet er onderzoek zijn, maar de insteek van Roparun is supermooi. Dat je op zo’n moment iets kunt geven voor een ander.”

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden