Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats in het weekend van 2-3 oktober

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

186 Teams
74 Doelen
€901.792,94 Roparun 2021 opbrengsten

Bas Nijhuis – Ambassadeur van de Roparun

02-05-2019 om 10:51 uur

“Nu ik heb toegezegd om ambassadeur te zijn, zie ik plotseling overal de Roparun voorbij komen, bij Sparta, bij Feyenoord, bij Den Bosch. Teams vroegen me zelfs al of ik niet mee wilde als loper, maar het lijkt me niet verstandig om als scheidsrechter in clubkleuren mee te doen. Later misschien ooit.”

Intens

“Ik kende Roparun van horen zeggen, maar pas toen ik gevraagd werd heb ik me er in verdiept. Ik ben gaan kijken op social media en dan zie  je pas goed hoe groots het  is en hoe intens mensen het beleven. En je ziet wat een team allemaal moet doen om goed voorbereid aan de start te komen. Het sprak me meteen aan, hoe mensen met elkaar zo’n zware tocht volbrengen. Ik hou van uitdagingen, van dingen doen die je normaal niet zo snel doet. Maar vooral ook van dingen aanpakken in groepsverband. Ook daarom past Roparun echt bij me.”

Teamwerk

“Roparun is voor mij vooral het teamwerk. Als je echt iets wilt, dan heb je bijna altijd een team nodig. Iedereen is daarin een belangrijke schakel. Dat geldt ook als ik op het veld sta. Daar heb ik assistenten, een vierde man en tegenwoordig ook een VAR. Sámen maken we het resultaat en dat zie ik ook bij Roparun, het team boekt samen het resultaat. Dat spreekt mij enorm aan, dat samen voor iets gaan. Ook de vrijwilligers van Roparun zijn zo’n team. Hoeveel dat er zijn, dat is echt ongelooflijk. Als groep iets presteren werkt op het veld, maar ook in mijn bedrijf. Het sleutelwoord is vertrouwen. Als je mensen vertrouwt en vrijheden geeft, dan groeien ze en stijgen ze soms boven zichzelf uit. Dat werkt ook in de sport.”

Minder bescheiden

‘In Almelo en Zutphen is Roparun een groot feest, maar verder is Roparun me hier rond Enschede nog niet echt opgevallen. Mogelijk dat ik daar wat aan kan doen als ambassadeur. Ik doe geregeld dingen in de media en dat biedt kansen om Roparun bekender te maken. Dat geldt ook voor de doelen die Roparun steunt. Ik zag laatst een verhaal over speciale bedden die Roparun mogelijk maakt. Dat is echt geweldig, daar help je mensen direct mee. Als scheidsrechter ben ik veel extraverter geworden. Er zijn mensen die dat anders zien, maar voor mij moet een scheidsrechter geen grijze muis zijn. Ook daar zie ik een verband met Roparun. Misschien dat de bescheidenheid Roparun siert, maar je doet jezelf tekort. Laat jezelf maar meer zien; we mogen veel minder bescheiden zijn.”

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden