Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

166 Teams
24 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Roparunfamilie uitgebreid met HALVE ROPARUN

13-10-2018 om 10:30 uur

Deelname voor nieuwe teams vereenvoudigd

NIEUW ONDERDEEL ROPARUN START IN ALMELO

Almelo is in het Pinksterweekend van juni 2019 startplaats van de gloednieuwe hálve Roparun. Daarmee wordt Almelo na Parijs en Hamburg de derde startlocatie voor deze mega-estafetteloop naar Rotterdam die in 2019 haar 28e editie beleeft. Met hun deelname zamelen teams geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Roparun heeft besloten een halve Roparun toe te voegen, om de drempel voor nieuwe teams te verlagen. Roparun directeur Wiljan Vloet: “Met de halve Roparun willen we een nieuwe groep deelnemers aanspreken voor wie de héle Roparun organisatorisch of qua afstand nog een brug te ver is. Het is zonde dat zij nu helemaal niet aanhaken. Hoe meer deelnemende teams we hebben, hoe hoger immers het eindbedrag wordt. Daarmee kunnen we dan meer doelen steunen die het leven van mensen met kanker veraangenamen.”

De deelnemers aan de halve Roparun moeten ongeveer 245 kilometer afleggen. Vanaf de startlocatie volgen zij dezelfde route als de teams die op zaterdag 8 juni in Hamburg starten. Wiljan Vloet: “Door de kortere afstand wordt het voor méér recreatieve lopers mogelijk om mee te doen.

In 2012 breidde de ‘klassieke’ Roparun tussen Parijs en Rotterdam al uit met de nieuwe startlocatie Hamburg. Hiermee kon de toen bestaande deelnemerswachtlijst worden weggewerkt. Roparun is een estafetteloop van Parijs (534 kilometer) en Hamburg (563 kilometer) naar Rotterdam, waarmee teams geld inzamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker verlichten. De editie van 2018 bracht ruim 5,1 miljoen euro op.

Meer weten over de halve Roparun? Kijk dan op www.roparun.nl/halve!

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden