Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistics

288 Teams
0 Causes
€18.280,06 Roparun 2021 proceeds

Het dorp van de rijzende zon

21-05-2018 om 10:01 uur

In de vroege uurtjes is daar dan het grensbord, de eerste teams bereiken Nederlandse bodem.

In de ochtendschemering passeren de zichtbaar vermoeide teams het grensdorp Ossendrecht.

De vroege doorkomst van de Roparun op tweede pinksterdag sloeg de creatieve inwoners niet uit het veld. Een treffend thema “Ostrecht, Dorp van de Rijzende Zon” was geboren.

Het comité verteld dat twee metershoge torijs, traditionele Japanse poorten, de lopers en fietsers verwelkomen. Het hele dorp is overgoten met een oosters sausje. Boeddhabeelden, een Chinese draak én zelfs de Indiase Taj Mahal dompelt Ossendrecht onder in Oosterse sferen.

De teams melden zich bij checkpoint Puts Meuleke. Ze vervolgen hun weg langs lampionnen naar het sfeervolle dorpshart. Daar zorgen DJ Dave, een stuk verderop DJ Arjan en café De Snor voor leven in de brouwerij. Het hardst applaudisseert het publiek voor de Ossendrechtse teams: de L’Oslopers en Burgt & Co.

De Roparunners verlaten het kleine stukje Azië in Zeeland en vervolgen hun weg voor een stevig ontbijt in Hoogerheide. Met de zon inmiddels aan de hemel gaan de teams vol goede moed naar de finish vandaag.

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden