Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistics

288 Teams
0 Causes
€18.280,06 Roparun 2021 proceeds

Doorkomst Zutphen

21-05-2018 om 08:07 uur

Na Almelo is de eerste grote doorkomst op de route Hamburg het idyllische stadje langs de IJssel, Zutphen. Voor de vijfde keer doet de stad mee als doorkomststad op de route. Gerrit van de Stichting Doorkomst Zutphen vertelt: ‘Zes jaar geleden begonnen wij ons af te vragen, waarom de route vanaf Almelo direct naar Apeldoorn liep. Wij hebben ons toen hard gemaakt om de route te laten verleggen en dat leverde resultaat.’

Zutphen doet altijd haar best om het de lopers zo aangenaam mogelijk te maken. ‘Een keer kregen we de aanmoedigingsprijs en we zijn inmiddels al drie keer benoemd tot Roparunstad op deze route.’ Dit jaar zijn ze vastberaden om die eerste prijs wederom in de wacht te slepen. Met zo’n dertig vrijwilligers, begon Gerrit vanmiddag rond drie uur met de opbouw van de doorkomst. ‘Ik ben vrijwilliger van het hospice hier in Zutphen, vanuit die organisatie, samen met Zutphen Actief, hebben we Stichting Zutphen Doorkomst opgezet.’

Gerrit noemt zichzelf ‘werker’ van de stichting. Enthousiast rent hij met de teams mee en trekt ze letterlijk voor het spandoek om met Zutphen op de foto te gaan. ‘Zutphen is….?’ Vraagt hij de teams, terwijl hij ferm zijn duim de lucht in steekt. Gerrit moet nog even: ‘Vannacht om drie uur beginnen we weer met het afbouwen van alle spullen.’ Maar hij heeft het er voor over. ‘Met het geld dat er wordt opgehaald voor de Roparun, kunnen we onder andere spullen voor het hospice bekostigen. Dan wil je graag iets terug doen voor al die teams.’

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden