Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Roparun wint Rotterdam Promotie Prijs

16-03-2018 om 11:43 uur

Stichting Roparun heeft op 15 maart uit handen van burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Promotie Prijs 2017 ontvangen. De prijs wordt sinds 1971 jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die “uitermate veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en goede naam van Rotterdam”.

Roparun ondersteunt instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het geld voor de ondersteuning van talrijke palliatieve projecten wordt bijeengehaald door ruim driehonderd teams die deelnemen aan de jaarlijkse estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De Roparun 2018 vindt plaats in het Pinksterweekend, dit jaar van 19 tot en met 21 mei.


Burgemeester Aboutaleb reikt de prijs uit aan Jolanda van der Velde, Roparunvrijwilliger en -medewerker van het eerste uur

Bijzondere werkdag voor Aboutaleb
Burgemeester Aboutaleb doet ieder jaar zijn best om naast al zijn verplichtingen tweede Pinksterdag vrij te houden om alle deelnemers van Roparun welkom te heten in Rotterdam. “Roparun is erg bijzonder, het is een sportevenement met een persoonlijk karakter, iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen verhaal”, aldus de burgemeester. “Mensen zeggen dat Rotterdam een ‘ikke, ikke, ikke’-mentaliteit heeft, maar Roparun bewijst het tegendeel: als het er op aankomt, dan staan we voor elkaar klaar”.

Summa cum laude
Tijdens de uitreiking van de promotieprijs werd de laudatie verzorgt door Prof. Oosterhuis: “Summa cum laude: met de grootste lof voor Roparun! Maar weinig hebben zoveel betekend in de palliatieve zorg voor mensen met kanker als Roparun”. Oosterhuis was ten tijde van de eerste Roparun in 1992 wetenschappelijk directeur van de Daniel den Hoed-kliniek in Rotterdam. Hij vertelt dat in latere jaren dankzij Roparun de eerste Palliatieve Zorg afdeling in Nederland is gerealiseerd in ‘de Daniel’, ook de eerste hoogleraar Palliatieve Zorg kon aan de slag met steun van Roparun.

Deelnemers en vrijwilligers
De voorzitter van Stichting Roparun, dhr. Auke de Boer, richt een dankwoord aan Club 25 en de gemeente Rotterdam. “Deelnemen aan Roparun is al een hele prestatie, maar daarnaast zijn de teams ook nog eens druk met het organiseren van allerlei activiteiten om geld op te halen. Samen met onze vrijwilligers zijn zij het hart van de organisatie: zij maken Roparun mogelijk”. Een groot applaus klonk door de Burgerzaal van het Stadhuis.


De uitreiking vond plaats in de indrukwekkende Burgerzaal in het Stadhuis.

 

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden