Tijd tot de start van Roparun 2023

De Roparun vindt plaats van 27 tot en met 29 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2022 statistieken

224 Teams
60 Doelen
€3.402.466,53 Roparun 2022 opbrengsten

Almelo reikt Roparunnerstad gelden uit

15-03-2018 om 09:56 uur

Uitreiking Roparunnerstad gelden 2017 (2e prijs) 

De feestelijke doorkomst in Almelo wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Almeloopers, met veel hulp van vrijwilligers, Almelo Promotie, de plaatselijke (horeca)ondernemers, verschillende DJ’s en veel muziekbands. Nieuw in de route in 2017 was de Gravenallee (“Laan der Bezinning”) waar onder meer (ex)kankerpatiënten de ruim 80 Roparunteams bedankten.

Almelo heeft in 2017 de tweede prijs gewonnen als beste/leukste Doorkomststad op de route Hamburg-Rotterdam van de Roparun. Dit betekent dat er een bedrag van 25.000 euro besteed mocht worden aan lokale goede doelen die gerelateerd zijn aan (palliatieve) zorg voor kankerpatiënten.

Op woensdagavond 14 maart 2018 werden in het gemeentehuis van Almelo cheques uitgereikt, het totaalbedrag bestaat uit:

€ 25.000: zoals gemeld 2e prijs Doorkomststad 2017 op de route Hamburg – Rotterdam
€ 3.900,00 Een ongeinde/teruggegeven cheque van vorig jaar
Plus een extra bijdrage van de Roparun.

De avond werd gepresenteerd door Ben Kamphuis, teamcaptain van het Team Almeloopers (team 260). Het team doet dit jaar voor de 10e keer mee aan de Roparun.

Stichting Evenmens
Een cheque van € 742,36 werd uitgereikt door locoburgemeester en wethouder mevrouw Irene ten Seldam aan mevrouw Ina Versmissen- coördinator Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg bij Evenmens. Deze bijdrage is bedoeld voor 3 Vlinderkoffers/Waakdozen (communicatie-hulpmiddel).
De inhoud van zo’n koffer of mand bestaat onder meer uit verschillende boeken die troost kunnen bieden in de palliatieve of terminale fase, alsmede een speeldoos, een kikkerhandpop, een zintuigentasje, een fleecedeken en ander materiaal om letterlijk en figuurlijk houvast te kunnen geven. De inhoud is voor alle leeftijden geschikt en bijv. ook te gebruiken voor mensen met een verstandelijke beperking.
Dankzij Stichting Evenmens worden vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg ingezet, die de tijd nemen om de ernstig zieke mens en de familie te ondersteunen. Deze vrijwilligers bieden deze palliatieve of terminale zorg zowel thuis als in een hospice of in een verzorgings- of verpleeghuis.

Stichting Inloophuis Almelo voor (ex)kankerpatiënten in het ZGT te Almelo
Roparun-ambassadeur Henk van der Velde uit Rotterdam reikte de cheque ter waarde van € 12.000,00 uit aan mevrouw Nel Nienhuis, bestuurslid Inloophuis. Het bedrag wordt besteed aan 2 zaken:
– Symposium te organiseren eind 2018 voor artsen en andere verwijzers om meer bekendheid te creëren voor het Inloophuis (€ 7.500,00)
– Deskundigheidsbevordering vrijwilligers (€ 4.500,00)
Het Inloophuis zal deze zomer worden gerealiseerd in het ZGT.

ZGT Almelo afdeling Oncologie
Mevrouw Monique Mattijssen, unithoofd oncologieafdeling 5 west en van de oncologiepoli’s binnen de ZGT, ontving een cheque van Irene ten Seldam. Dankzij een extra bijdrage van € 19.650,00 vanuit Stichting Roparun is er nu een bedrag beschikbaar voor een Paxman hoofdhuidkoeler voor twee personen inclusief 7 hoofdkappen.
Er is op dit moment 1 hoofhuidkoeler in het ZGT Almelo en die wordt intensief en naar tevredenheid gebruikt. Hoofdhuidkoeling of haarkoeling is een methode om haaruitval door chemotherapie te voorkomen. Bij hoofdhuidkoeling wordt tijdens de chemotherapie de hoofdhuid gekoeld door een kap. Door deze hoofdhuidkoeling gaat er minder bloed naar de haarwortels. Dat zorgt ervoor dat er minder cytostatica in de haarvormende cellen komen. Zo wordt de haarproductie minder aangetast.

Personen op de foto van links naar rechts:
Auke de Boer (voorzitter Stichting Roparun), Maike ten Duis (coördinator Inloophuis), Nel Nienhuis (bestuurslid Inloophuis), Monique Mattijssen (unithoofd oncologie ZGT) , Ina Versmissen (coördinator Sti. Evenmens), Jolanda van der Velde (Stichting Roparun) en Henk van der Velde (ambassadeur Stichting Roparun).

© 2022 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden