0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

336 Teams
53 Doelen
€1.504.105,41 Opbrengst Roparun 2020

En de Roparunnersteden 2017 zijn..

06-10-2017 om 23:35 uur

Op vrijdagavond 6 oktober organiseerde de Roparun haar jaarlijkse Doelenavond in Hal 4.1 in Rotterdam. Op deze feestelijke avond werden een aantal goede doelen van de Roparun extra in het zonnetje gezet. Daarnaast vond op deze avond de bekendmaking van de Roparunnersteden 2017 plaats. Na de Roparun 2017 hebben de deelnemende teams punten mogen verdelen onder de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hadden georganiseerd.

Roparunnersteden

Een spannende avond voor de uitgenodigde gemeentes en doorkomstcomités, het zou zomaar kunnen dat zij op het podium worden geroepen als Roparunnerstad 2017. Maar al tijdens het diner kregen een aantal mensen een wel heel opmerkelijke gang voorgeschoteld. Bij het optillen van de cloche verscheen er voor de neus van de burgemeester van Oud-Beijerland en de voorzitter van het doorkomstcomité van Ede een mooie cheque voor de derde prijs.
Later op de avond was er een huldiging voor de tweede prijswinnaars: Ossendrecht ging er vandoor met de tweede plaats op de Franse route en Almelo pakte deze plaats op de Duitse route. Na het toetje volgde het afsluitende dankwoord van de presentator en keken de gasten elkaar toch wat verbaasd aan: ‘Wanneer wordt de eerste plaats bekend gemaakt?”. Gelukkig kwam daar de blauwe Roparunvogel de zaal in rennen met twee gouden enveloppen om het verlossende woord te brengen. Het Belgische Zele kreeg de eerste prijs Roparunnerstad 2017 op de Franse route, Zutphen ontving de eerste prijs voor de Duitse route!
Aan de verkiezing van Roparunnerstad is een geldbedrag gekoppeld. De winnende gemeente ontvangt 50.000 euro om te besteden aan plaatselijke initiatieven die passen bij de doelstellingen van de Roparun, steun aan palliatieve zorg voor mensen met kanker. De nummer twee ontvangt 25.000 euro en de nummer drie 12.500 euro.

Bedankt

Een speciaal dankwoord werd deze avond gericht aan het doorkomstcomité van Bergen op Zoom. Ieder jaar weer hebben zij zich ingezet om een feest te bouwen voor de voorbijkomende deelnemers. Helaas blijkt dit voor 2018 niet meer haalbaar en houdt het vrijwilligerscomité dat het jaarlijkse feest organiseert op te bestaan. Natuurlijk verdienen zij voor de jarenlange inzet wel een bloemetje!
Ook een ander doorkomstcomité werd even in het zonnetje gezet. En wel van het Franse dorpje Bertry. Op het Franse platteland zijn er niet veel doorkomstfeesten, maar wanneer de deelnemers zondag vroeg in de ochtend langs het dorpje Bertry komen is het groot feest. De heer Olivier, burgemeester van Bertry en Alban Caffiaux, teamcaptain van team 59 uit Bertry en samen met zijn familie organisator van het doorkomstfeest, mogen een cadeau in ontvangst nemen. Een verkeersbord wat bij binnenkomst van het dorp geplaatst kan worden ‘Bertry: Roparunstad’.

Het goede doel

De avond had niet alleen verrassingen in petto voor de gemeentes en doorkomstcomités. Ook een aantal goede doelen werden op deze avond verrast met een mooie toezegging van Stichting Roparun. Als eerst ontving Stichting Nationaal AYA een cheque voor 3.000 euro voor het organiseren van een ‘Crazy88-weekend’ voor jongvolwassenen met kanker. Ook mocht Wensenambulance Amsterdam op het podium komen om een cheque in ontvangst te nemen. De cheque toonde 116.000 euro ter besteding aan een ambulance om laatste wensen te vervullen. Later op de avond werd bekend gemaakt dat er ook een doel uit België in het zonnetje gezet zou worden: CODA vzw uit Wuustwezel. Zij ontvingen een toezegging van 355.000 euro! Dit mooie bedrag gaan zij besteden aan inventaris voor het vernieuwde dagcentrum en inloophuis.

Persbericht

Het persbericht over de verkiezing Roparunnerstad is hier te downloaden.

Foto’s

Foto’s die deze avond door onze fotograaf zijn gemaakt zijn in de loop van volgende week te vinden op onze fotowebsite fotos.roparun.nl!

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden