Tijd tot de start van Roparun 2021

De Roparun vindt plaats van 22 mei t/m 24 mei

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2021 statistieken

297 Teams
42 Doelen
€490.705,91 Roparun 2021 opbrengsten

Lancering Haarwensen in België!

09-02-2017 om 15:32 uur

De Nederlandse Stichting Haarwensen breidt uit naar België. De lancering van Haarwensen op 9 februari 2017 ging samen met de introductiecampagne SHARE YOUR HAIR. In de campagne is te zien hoe twee haardonoren hun haar schenken aan twee meisjes die door ziekte of medische behandeling (zoals chemotherapie) kaal zijn geworden. De campagne is bedoeld om inwoners van België, maar ook kapperszaken en ziekenhuizen, te informeren over het bestaan van Haarwensen die kosteloos haarwerken schenkt aan kinderen.

IMG_0201

Haarwensen is al 8 jaar actief in Nederland. Inmiddels hebben ze al meer dan 900 kinderen in Nederland voorzien van een gratis pruik gemaakt van echt haar. De kosten worden allemaal betaald uit donaties van de sponsoren. In het verleden hebben ze geregeld aanvragen voor pruikjes vanuit België ontvangen. Door de hoge kosten en geringe vergoeding van het ziekenfonds kunnen niet alle Belgische ouders een pruik voor hun zoon of dochter kopen. Haarwensen heeft dan ook als doel dat ook deze kindjes een pruik krijgen, zodat zij zich niet alleen maar patiënt voelen, maar ook weer gewoon kind kunnen zijn.

Stichting Roparun heeft aan Haarwensen België een bijdrage geleverd van 72.000 euro.

© 2021 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden